Mengapa Pasang Sistem Kamera CCTV Untuk Perniagaan Anda

Facebook
Twitter
LinkedIn

Terdapat beberapa sebab yang baik mengapa anda harus melakukannya pasang kamera CCTV di premis perniagaan anda tetapi sebelum masuk ke dalam memasang keselamatan CCTV untuk perniagaan anda, anda perlu memahami faedah dan kelemahan pemasangan sistem keselamatan CCTV. Anda ingin menyiasat sebanyak mungkin pilihan sebelum anda membuat keputusan akhir mengenai mengapa anda ingin memasang kamera CCTV. Penting untuk anda meneliti dan menilai dengan teliti semua pilihan CCTV yang tersedia untuk anda sebelum memutuskan mana yang akan menjadi pilihan yang tepat untuk perniagaan anda.

Why Install CCTV Camera

Sistem CCTV adalah alat yang sangat baik untuk mengesan potensi kegiatan jenayah atau kegiatan haram di premis perniagaan anda. Kamera CCTV dapat memberi anda gambaran visual mengenai apa yang berlaku di pejabat perniagaan atau gudang tanpa anda sebenarnya harus meninggalkan tempat tersebut. Semasa anda menjalankan perniagaan, sangat penting anda mempunyai langkah-langkah yang memungkinkan anda bertindak balas dengan cepat dan mudah terhadap sebarang kejadian tingkah laku haram atau penipuan. Kamera CCTV membolehkan anda mengenal pasti kejadian ini dengan cepat dan mengambil tindakan sewajarnya. Sekiranya penjenayah dapat melewati proses pengesanan ini, maka anda mungkin mendapati aset dan barang niaga perniagaan anda hilang atau lebih buruk lagi, maklumat peribadi pelanggan dan butiran kad kredit anda terganggu.

Sistem CCTV menawarkan banyak faedah dari segi kecekapan kos dan keselamatan yang meningkat. Apabila anda memasang sistem kamera CCTV dalam perniagaan anda, anda boleh menjimatkan sekitar 40% pada anggaran keselamatan tahunan anda. Ini bererti bahawa anda akan dapat memperoleh pengurangan yang besar dalam jumlah wang yang anda perlukan untuk menguruskan anggaran keselamatan anda setiap tahun. Sudah tentu, tidak semua orang mempunyai kemampuan untuk menggunakan langkah-langkah keselamatan berteknologi tinggi, dan dalam hal ini, anda mungkin memilih untuk memasang CCTV hanya untuk memantau apa yang berlaku di bangunan atau gudang anda dari hari ke hari. Sangat penting untuk diingat bahawa walaupun CCTV dapat membantu dalam memantau gudang atau pejabat anda, ia tidak boleh dan tidak boleh diandalkan hanya sebagai ‘perjalanan lancar’ di sekitar tempat anda.

Terdapat beberapa situasi apabila perlu memasang CCTV untuk memastikan keselamatan pekerja atau pelanggan anda. Sekiranya anda menggaji kakitangan yang berkelayakan dan boleh dipercayai, mereka mungkin bertindak dengan penuh tanggungjawab, tetapi kadang-kadang, seorang pekerja mungkin gagal menjalankan usaha wajar atau membahayakan diri atau orang lain dengan mengambil tindakan yang tidak wajar. Dalam keadaan ini, sama ada disengajakan atau tidak, penting untuk anda menggunakan sistem CCTV untuk memantau aktiviti di sekitar premis perniagaan anda. Kehadiran CCTV mungkin akan memudahkan anda mengenal pasti dan menegur anggota kakitangan yang salah.

CCTV

Mengapa Memasang CCTV?

Anda mungkin tertanya-tanya mengapa syarikat perlu memasang peralatan pengawasan CCTV di bangunan mereka jika mereka mempunyai langkah keselamatan. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa faedah untuk mengawasi video. Pertama, pengawal keselamatan yang terlatih dapat melihat dengan tepat peralatan mana yang digunakan untuk melindungi premis perniagaan anda. Mereka juga dapat melihat pekerja yang mungkin tidak menggunakan keselamatan diri atau melakukan perkara yang dapat membahayakan pekerjaan mereka. Pegawai keselamatan yang terlatih akan dapat mengenal pasti kamera mana yang akan dirakam di setiap kawasan premis perniagaan untuk memaksimumkan langkah keselamatan syarikat anda.

Mengapa tidak ada lebih banyak syarikat yang menawarkan pemantauan CCTV di dan sekitar Malaysia?

Walaupun ada beberapa syarikat yang menawarkan sistem pengawasan video, tidak semuanya bereputasi baik seperti yang lain. Penting untuk memastikan bahawa sistem pengawasan video yang anda pertimbangkan boleh dipercayai dan boleh dipercayai. Untuk melakukan ini, anda harus memastikan syarikat yang anda tangani adalah syarikat yang bereputasi baik dan berpengalaman.

 

Perlukan lebih banyak Nasihat? Kami ada.

Jadualkan 30 minit Sesi Konsultasi Percuma dengan Perunding Keselamatan Rangkaian kami jika anda ingin mengubah perniagaan / kediaman anda lebih selamat.

More to explorer

Scroll to Top
Open chat
Hi. Click Now. We are here to help you.
Hi. Click Now. We are here to help you.